Voor ieder interieur een schilderij

Een schilderij kopen is leuk, maar is ook een hele uitdaging. Het kunstwerk dat je koopt, brengt bij voorkeur veel vreugde voor lange tijd. Maar hoe weet je dat je het juiste werk hebt gevonden? Met deze handige richtlijnen hopen we je wat op weg te kunnen helpen naar het perfecte schilderij voor je interieur.

schilderij kopen
schilderij kopen
schilderij kopen

Een schilderij kopen, waar begin je?

Begin te leren over de verschillende kunst stromingen, en ontdek van welke stijlen je houdt. Gaat je voorkeur uit naar abstract, modern, figuratief? Hier is Instagram nuttig; het is een geweldige manier om kunstenaars en galerieën over de hele wereld te verkennen. Handige hashtags om te bekijken zijn #abstractart #modernart #artnow of volg accounts als HiFructoseMag, SaatchiArt en ArtcollectorMagazine. (als je dat doet, vergeet dan niet @roxier_art te volgen ;))

Denk goed na over de plaatsing van het kunstwerk; welke kamer, hoeveel ruimte je daar hebt en hoe het licht in de kamer gedurende de dag verandert.

Welk kleur palette heb je in gedachten – wil je dat het overeenkomt met de kleuren in je interieur, of wil je dat het iets nieuws toevoegt?

schilderij kopen
schilderij kopen
schilderij kopen

Welk formaat past bij je muur?

Denk ook na over het formaat van je kunstwerk; hoe groot wil je gaan? Wil je een enkel kunstwerk, of een galerie muur met meerdere werken gecombineerd? Zie hier onder enkele voorbeelden van Ronald Hunter schilderijen in verschillende interieur stijlen.

We hebben vaak gezien dat zelfs in een ‘normale’ woonkamer, een XL schilderij goed kan passen en zeer indrukwekkend kan zijn. In een kleinere ruimte kan een groot schilderij de ruimte zelfs optisch groter maken.

Ben je van plan het kunstwerk op te hangen boven een bank of dressoir? Over het algemeen is dan een minimale maat van 100 cm breed aan te raden (of in ieder geval 2/3 van de breedte van het bank of dressoir). Hier onder zie je een voorbeeld wat een iets groter vs. een kleiner schilderij voor de ruimte kan betekenen:

schilderij kopen

Waar koop je een schilderij?

Er zijn veel manieren om een schilderij te kopen, en wij geven er de voorkeur aan de lijnen tussen de maker en koper zo kort mogelijk te houden. Een schilderij kopen kan namelijk direct uit onze studio. Dit verzekert je niet alleen dat je weet waar het schilderij vandaan komt en door wie het gemaakt is, we kunnen ons ook voorstellen dat het fijn is om persoonlijk contact met de kunstenaar te hebben. Daarom nodigen we je uit om contact met ons op te nemen, als je meer wilt weten over het werk van een van onze kunstenaars – zoals Ronald Hunter die je hier onder aan het werk ziet in onze studio.

schilderij kopen

Tot slot, vertrouw op je hart

We geloven dat het belangrijk is om je gezond verstand te gebruiken bij het kopen van kunst, maar nog belangrijker: om je hart te volgen. Vertrouw op je persoonlijke smaak en intuïtie en koop iets waar je echt van houdt. Vooral wanneer het kunstwerk overeenkomt met je budget.

We nodigen je graag uit eens rond te kijken in onze ruime collectie schilderijen. Dit kan online, of bezoek onze galerie in Rotterdam (open op afspraak). Misschien vind je iets waar je verliefd op wordt. We zijn beschikbaar mocht je willen overleggen. Bovendien bieden we schilderijen in opdracht aan; Ronald Hunter maakt graag een kunstwerk precies afgestemd op je wensen. Bekijk hier voorbeelden van schilderijen op maat.

schilderij kopen
schilderij kopen